Pechhulp, hoe zit dat in het buitenland?

Wij in Nederland kennen o.a het begrip ANWB die sinds haar ontstaan in 1946 is uitgegroeid tot de grootste organisatie van Nederland met 4,7 miljoen leden. Vooral aan haar service van Wegenwacht heeft zij dat grote aantal leden te danken
De motor met zijspan was het voertuig waarmee de monteurs zich in het verleden de weg op begaven om de gestrande automobilist hulp te bieden.
Tegenwoordig doen ze dit met deze Volkswagen Caddy
Hoe zit dat in het buitenland?
Hoe is de pechhulp in andere Europese landen georganiseerd?
Duitsland:
Hier verleent de ADAC soortgelijke service. Zij werd opgericht in1903 en pas sinds 1954 werden motoren met zijspan ingezet voor de service van haar leden met motorpech. ADAC verleent ook kredieten, verzekeringen, verzorgt tol en vignetten en actuele verkeersinformatie. De Adac telde in 2020 bijna 21.200.000 leden.
Als zuster organisatie kan men haar hulp ook via onze ANWB inschakelen.

Oostenrijk:
ÖAMTC opgericht in 1896 pechhulp sinds 1951. Heeft 1,2 milj. leden en werkt nauw samen met ANWB.

Zwitserland:
TCS
 biedt pechhulp ook in samenwerking met ANWB.

Italie:
ACI. 
Opgericht in 1898. Onderging sinds 1945 een enorme groei van ledental en uitbreiding van diverse services. Pechhulp wordt uitgevoerd door garages die zijn aangesloten bij ACI. Geen hulp op locatie maar opsleep naar dienstdoende garage. ACI werkt samen met ANWB.

Spanje:
RACE
. Koninklijke Automobiel Club España biedt uitgebreide service voor haar leden. Pechhulp, uitgifte rijbewijzen, invoer van auto’s, keuringen, verzekeringen etc. Werkt samen met ANWB

Portugal:
ACP.
 Automóvel Club Portugal. Biedt haar leden uitgebreide service waaronder; pechhulp, rijbewijzen, verzekeringen, verkeersinfo, georganiseerde reizen. Werkt samen met ANWB.
Frankrijk:
Frankrijk kent geen automobiel club die pechhulp verleent zoals de ons bekende ANWB en haar buitenlandse zuster organisaties. Bij pech langs de weg is men aangewezen op bemiddeling van diverse hulpdiensten die telefonisch bereikbaar zijn en opsleep regelen naar de dichts bij zijnde garage.
Copyright © 2021 Caravanpas.nl, All rights reserved.